Alle folde (ca. 12 ha.) ligger omkring gården, i smukke omgivelser, lige op af skoven, hvor der er rig mulighed for at ride. Vi tror på, at det har stor værdi for hestens trivsel, at have god plads i folden og at den trives i flokken. Foldene er delt op i hoppe- og vallakfolde da dette giver mest ro på foldene. Derved undgås at vallakerne kappes om hopperne når de er i brunst. Ligesom vallakerne gerne vil lege, hvilket de fleste hopper ikke gider. Hestene fodres allerede ved 5.30 tiden om morgen og lukkes på fold omkring kl. 8.30. Derved har de haft masser af tid til at æde deres wrap og foder inden de lukkes ud. Indlukning sker mellem 16 og 17 afhængig af årstiden. Af hensyn til græssets kvalitet og for at undgå parasitter, kører vi 3-5 års skift. Det vil sige at græsmarkerne fornyes hvert 3. til 5 år.
Fri adgang til stråfoder i vinterhalvåret
I efterårs/vinterperioden hvor der ikke er særlig meget græs på foldene sørger vi for at hestene har fri adgang til stråfoder. Der er flere årsager til at det er vigtigt at hestene altid har noget at æde på foldene.
1. Det giver ro på folden. Heste som er sultne vil typisk være stressede og have mange indbyrdes konflikter.
2. Det nedsætter risikoen for mavesår/stress.
Vi fokusere på at flokken er i balance
Her på Egelund er det vores erfaring at så længe foldene er opdelt efter køn, hestene ikke er sultne og der er faste rutiner bl.a. mht. indlukningstidspunktet så er flokken i balance, hvorved risikoen for foldskader minimeres. Selvfølgelig kan hestene få overfladiske småskrammer på folden men vi har her på Egelund aldrig oplevet en alvorlig foldskade blandt de opstaldede heste.
Vandkopper med indbygget varme
I efteråret 2011 fik vi installeret vandkopper med varme på alle vinterfoldene. Herved undgår vi at vandet på foldene fryser når det er meget koldt udenfor. Det er utroligt vigtigt at hestene altid har vand på foldene om vinteren da de fordamper meget væske end normalt når det fryser udenfor. Løsningen med opvarmet vand på vinterfoldene nedsætter desuden risikoen for kolik, da heste ikke har godt af at drikke iskoldt vand.