Om Egelund Hestepension

Egelund Hestepension er et lille privatejet opstaldningssted ejet af dyrlæge Lise Svejgaard (mig) og hendes mand Peter Svejggard. Peter og jeg købte gården Egelund i 2006 og har haft opstaldning af heste siden 2007. I starten havde vi kun få bokse vi lejede ud. I 2009 byggede vi ridehal og udvidede antallet af bokse så der i dag er 22 opstaldede heste på stedet. Egelund er en mindre men seriøs hestepension. Stedet ligger 5 km udenfor Viborg mellem Hald Ege og Ravnstrup i et naturskønt område med masser af skov og ridestier.

Jeg (Lise) har altid interesseret mig meget for heste – både i mit arbejde som dyrlæge og privat. Jeg har altid redet og er opvokset med opdræt af varmblodsheste. Vores egne heste består af et par varmblodsavlshopper, tilhørende opdræt/ungheste, børnenes ponyer og min egen ridehest.

Billeder Fra Egelund Hestepension

Vores vision

Som voksen har jeg haft hest opstaldet på flere forskellige ridecentre – både i Jylland og ved København(imens jeg læste til dyrlæge). Jeg har altid haft et stort ønske om at drive mit eget opstaldningssted – et sted hvor jeg kan udleve nogle af de erfaringer jeg har gjort mig, som dyrlæge og med egne heste.

  • Vores mål er at have et sted, hvor der er gode faciliteter for rytteren og hvor hestens sundhed og trivsel er i højsædet. 
  • Vi lægger stor vægt på hestens trivsel/sundhed og går ikke på kompromis med kvaliteten, hvilket bl.a. afspejles i vores valg af foder, bokse, ridebanernes toplag, de opvarmede vandtrug på vinterfoldene.
  • Det er vigtigt for os at Egelund er et sted, hvor både hesteejer og hest trives.
  • Det er et opstaldningssted, hovedsagelig for voksne.
  • Det er ikke en rideklub.
  • Vi forventer at vores opstaldere er ansvarlige personer, bl.a. regnes det for en selvfølge at man reagere hvis men ser at en hest opfører sig unormalt( kontakter ejeren eller Lise).
  • Vi tilstræber at Egelund er et sted, hvor du er tryg ved at have din hest opstaldet og hvor du ved der er tænkt over tingene.